De pont vaart binnenkort weer normaal

Hierbij weer eens een update van het comité, met nieuws op drie punten:

1. PONT – Het contract met rederij Blue Amigo voor de aanbesteding van de pont voor 3 jaar is rond. Ze verwachten terug te gaan naar de normale dienstregeling half april, uiterlijk half mei. We horen van Blue Amigo dat het goed gaat met de werving van de schippers, er lopen een aantal sollicitaties. Maar meer kandidaten zijn altijd welkom, dus deel dit met vrienden en bekenden! In de VAR stond ook een advertentie voor stewards (voor werving schippers is de VAR niet zo geschikt). Ook daar komen de eerste reacties op binnen. Blue Amigo is blij met de respons en verzekert ons er vertrouwen in te hebben.

Schippers gezocht

2. MARIN – We horen er weinig van momenteel, maar het onderzoek hoe de pont veilig in de vaart kan blijven loopt en komt waarschijnlijk in april met de eerste bevindingen.

Marin logo

3. BRUG – De vervolgstappen op het dossier ‘brug’ zijn beperkt. De bestuursovereenkomst wordt momenteel opgesteld, maar dit duurt nu al erg lang. Er zijn wat gesprekken gevoerd tussen de partijen over wie de trekkende rol moet hebben in dit traject, maar ook hier komt nog weinig uit. De financiële afspraken in het akkoord staan nog steeds: het rijk betaalt 20 miljoen, de provincie 5 miljoen en gemeente Stichtse Vecht 2 miljoen. Meerwerk is voor rekening provincie en gemeente. De officiële bestuursovereenkomst voor bouw, beheer en onderhoud zou in maart gesloten worden, maar daar lijkt weinig schot in te zitten. We zijn nu 4 maanden na het akkoord, maar een concrete vervolgstap met volgens plan de feestelijke ondertekening in april/mei lijkt een uitdaging. Wethouder Frank van Liempdt zal hier zo nodig aandacht voor vragen bij de minister of de gedeputeerde. Als comité overwegen we ook om de publiciteit maar weer eens op te zoeken, maar eerlijk gezegd: als de pont maar vaart en blijft varen heeft die brug wat ons betreft geen haast.

Voorbeeld brug
Voorbeeld brug

We zijn nog steeds constructief in gesprek met alle partijen. Gemeente Stichtse Vecht heeft zelfs een gezellig etentje in De Danne in Breukelen geregeld, met ons als comité. Dat waarderen we natuurlijk enorm en we konden extra goed bijpraten met wethouder Frank van Liempdt en de verantwoordelijk ambtenaren Lau Bosse en Arno Zwaneveld.

Samengevat: de pont gaat weer normaal varen en dat blijft zo mits het Marin onderzoek positief uitpakt, waar we wel van uitgaan, maar wat toch een beetje spannend is. En die brug, ach, als de pont maar vaart hebben we geduld. Groeten van uw comité

Behoud de Pont

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *