Het is rond: brug én pont!

Een feestelijke dag, de vlag kan nu echt uit!

Vandaag de ontknoping van bijna een jaar lang actie: die brug komt er echt en de pont blijft in de vaart tot de brug er ligt. Dat staat in een gezamenlijk persbericht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, provincie Utrecht en gemeente Stichtse Vecht.

Inspanningen beloond – Als actiecomité, dorp, gemeente en medestanders zien we onze inspanningen beloond. Van ons had de pont best mogen blijven want we vonden en vinden hem niet onveilig. Maar overeenstemming over de aanleg van een fietsbrug is voor alle gebruikers van de pont een geweldig mooi resultaat.

Nóg veiliger varen – We zijn intussen met RWS en nautische onderzoeksinstelling MARIN in gesprek. Nu niet meer of, maar hoe de pont veilig kan blijven varen. Nader onderzoek juichen wij alleen maar toe. Want wij zien wel mogelijkheden om met eenvoudige maatregelen de pont nog veiliger te maken. Bijvoorbeeld door alleen over te varen als er geen schip binnen 600 meter in de buurt is. We gaan er dus van uit dat het onderzoek positief uitpakt en geen spaak meer in het wiel steekt.

Dienstregeling nog even lastig – Van de personeelsproblemen zullen we helaas nog wel een tijdje last hebben. Momenteel is de exploitant van de pont niet in staat een goede dienstregeling te leveren, waardoor de pont beperkt vaart. Hier ligt een uitdaging voor Rijkswaterstaat om dit te regelen. Maar dat komt uiteindelijk vast goed, want nu het besluit van de minister er ligt is er weer perspectief voor de schippers en voor de rederij.

Als we weer de normale dienstregeling hebben en de pont vaart daadwerkelijk door na 1 januari, dan kunnen de actieposters van de ramen in Nieuwer Ter Aa en kan de vlag uit!

Met een hartelijke groet van comité Laat Ons Niet Zwemmen,
Afien, Alexander, Cornelis-Jan, Egbert, Tom en Yolande

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *