De pont blijft!!?

Dat is niet meer dan logisch nu in de Tweede Kamer alle fracties behalve de VVD de motie hebben gesteund. In theorie kan een minister de motie naast zich neerleggen, maar hier kan en mag hij niet omheen.

Mooi dat zovelen zich ingespannen hebben om onze zaak onder de aandacht te brengen. De samenwerking in het comité en de inzet van de gemeente, van wethouder en raadsleden, is super. We zijn heel blij dat de motie met zo’n grote meerderheid is aangenomen. De minister kan en mag hier niet omheen en we volgen nu met spanning hoe hij de motie gaat uitvoeren. Wat ons betreft is er maar één logische keuze: blijf gewoon bij uw plan en haal de pont uit de vaart, maar niet voordat de brug er ligt. Dat is helemaal in lijn met de adviezen van het MARIN en de Onderzoeksraad Voor Veiligheid. Hoe simpel kan het zijn? Houtje touwtje alternatieven zoals een busje of wat extra verlichting op de route zijn niet realistisch en we hopen dat de minister dat ook inziet.

De aandacht in de lokale en landelijke pers is enorm, hierbij een selectie:

Pontje Nieuwer ter Aa mag blijven varen van Tweede Kamer | AD.nl

Tweede Kamer maant minister pontje Nieuwer ter Aa in de vaart houden – RTV Utrecht

Meerderheid Tweede Kamer voor behoud pontje Nieuwer Ter Aa – Fietsersbond

Ruime meerderheid Tweede Kamer voor behoud veer Nieuwer Ter Aa – Nederland Fietsland

Veerponten – Pontje Nieuwer ter Aa nog niet uit de vaart

Veerpont over Amsterdam-Rijnkanaal bij Breukelen blijft | Schuttevaer.nl

RTV Stichtse Vecht – Pontje Nieuwer ter Aa blijft varen totdat er een alternatief is

Veerpont Nieuwer ter Aa en Breukelen blijft voorlopig in dienst | OVPro.nl

Motie Tweede Kamer aangenomen behoud pont Nieuwer Ter Aa – VARnws Stichtse Vecht

De pont blijft in de vaart | Varnws

Politiek commentaar Ed Kamans | Varnws

Trackbacks & pingbacks

  • Nu spant het erom, ook in Den Haag – Laat ons niet zwemmen :

    […] van onze pont aan de orde. Het zou erg bot zijn als minister Mark Harbers (foto) de bekende ‘hou de pont in de vaart’ motie naast zich neerlegt. Die motie is notabene door de voltallige Tweede Kamer (afgezien van […]

    6 maanden ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *