Noodkreet en motie in de Kamer

Noodkreet in VAR

Update: Lees ook nabranders onderaan deze pagina.

Er is achter de schermen hard gewerkt en veel vergaderd afgelopen weken. Vandaag staat onze nieuwe noodkreet in de VAR. Heel triest dat we na weken van ‘hoog ambtelijk overleg’ van de gemeente en de provincie enerzijds met de minister en Rijkswaterstaat anderzijds op dit punt zijn beland. De schippers zien de bui aankomen en zoeken ander werk. Rederij Blue Amigo laat het ook gebeuren en heeft de dienstregeling per 1 november sterk beperkt (wat natuurlijk niet kan, stuur vooral uw klacht naar info@blueamigo.com, een reactie hier op dit bericht op deze site mag ook).

En zo wordt onze pont zonder inhoudelijke discussie uit de vaart gerommeld. Maar we geven niet op! Komende dinsdag wordt de eerder ‘aangehouden’ motie Van PvdA en CDA ingediend. We hebben inmiddels alle fracties in de Tweede Kamer gevraagd om de motie te steunen en de kans op een meerderheid is reëel.

Gelukkig staan gemeenteraad en -college en de provincie vierkant achter ons. Afgelopen dinsdag hebben we ‘ingesproken’, zoals dat heet, in de Raadsvergadering van Stichtse Vecht en alle raadsleden opgeroepen om bij hun partijvrienden in de Tweede Kamer aan te dringen op steun voor de motie. We hebben ook nog eens extra benadrukt hoe onlogisch en hoe onveilig het is om de pont uit de vaart te nemen zolang er geen alternatief is. Hier kunt u het betoog van comitélid Egbert Bouman terugkijken (ons gedeelte start na 10 minuten, na 2 andere insprekers).

In het AD stond een somber artikel waarin wordt gesuggereerd dat de strijd voorbij is. Dat is niet het geval! We zijn momenteel in gesprek met de betreffende journalist en morgen komt er in het AD een meer genuanceerd artikel.

Als de motie wordt aangenomen dan kán de minister deze nog steeds naast zich neerleggen, maar het wordt wel moeilijker voor hem.

Kortom, we gaan door, hopelijk tot de minister zelf inziet dat hij op het verkeerde spoor zit. We zitten niet op een juridisch gevecht te wachten maar als het moet zullen we het zeker doen.

Tot zover deze update van uw comité Laat Ons Niet Zwemmen


Nabrander 1: Dit bericht van Ed Kamans in de VAR is zo goed verwoord en zo ontzettend waar:

Nabrander 2: veel publiciteit na publicatie van dit bericht. Lees ook dit betere artikel in het AD en dit artikel van RTV Utrecht.

2 reacties to “Noodkreet en motie in de Kamer

  • Zijn er nog leden van de Tweede Kamer die de moeite waard zijn om een e-mail te sturen?

    • Beste Inwoner SV, ze zijn allemaal benaderd, maar hoe meer oproepen de kamerleden krijgen hoe beter. Dus als u nog wat kamerleden wilt benaderen, heel graag!

      Hartelijke groet,
      Egbert Bouman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *