Hoopvolle geluiden!

Ons bezoek aan de Tweede Kamer is in bijna alle kranten en media opgepikt. De petitie met 6400 handtekeningen en onze toelichting aan een fors aantal kamerleden hebben echt effect gehad. Afgelopen donderdag riepen drie partijen de minister op om de pont niet uit de vaart te nemen zolang er geen alternatief is. Dat gebeurde in het grote Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT) debat.

Tweede Kamer plenaire zaal
Tweede Kamer plenaire zaal

Meer duidelijkheid volgt waarschijnlijk in het volgende MIRT debat, ergens in het najaar. Intussen hebben we goede hoop dat de minister serieus nadenkt over een nette oplossing. In elk geval zijn verdere gesprekken aangekondigd van het ministerie van I&W met de Provincie en Rijkswaterstaat. Gemeente Stichtsevecht volgt die ontwikkelingen nauwgezet en houdt ons op de hoogte, ook door altijd aanwezig te zijn in de vergaderingen van het actiecomité.

Vaarschema pont

Vervelend zijn de huidige personele problemen met de pont. We hopen dat rederij Blue Amigo daar snel een oplossing voor kan vinden. Ze hebben vacatures voor een schipper, een extra medewerker en een gastheer/gastvrouw, specifiek voor ‘onze’ pont. Zegt het voort en deel de links, misschien heeft een vriend of familielid interesse!

Op Facebook pagina Veerpont De AA kun je altijd de actuele vaartijden vinden.

Pont

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *