Laatste nieuws actiecomite

Deze tekst komt deze week ook in de nieuwsbrief van de dorpsraad:

Het slechte plan van RijksWaterStaat om onze pont uit de vaart te halen ontmoet lokaal en landelijk veel weerstand. Het actiecomité ‘laatonsnietzwemmen’ zit ook niet stil. 17 februari hebben we weer vergaderd, dit keer met drie vertegenwoordigers van gemeente Stichtse Vecht, waaronder wethouder mevrouw Veeneklaas. Hieronder enkele belangrijke ontwikkelingen.

Raamposter Behoud de Pont – Binnenkort  delen we posters uit. Het is belangrijk dat de zorgen over de pont zichtbaar worden en het helpt als u de raamposter op een zichtbare plek ophangt. Grote posters op A3 formaat liggen in het Dorpshuis.  U kunt deze gratis ophalen.

Petitie tekenen – Om onze actie nog meer kracht bij te zetten kunt u binnenkort een petitie tekenen. Uw stem op die manier is heel belangrijk! De petitie is opgezet door de landelijke fietsersbond en we sluiten daarbij aan. Want een landelijke actie zet natuurlijk meer zoden aan de dijk dan een lokale. Daarom werken we samen met de fietsersbond. U vindt de petitie straks via deze site. Vraag gerust uw buren of ons om hulp als het niet lukt. Ook iedereen buiten het dorp kan de petitie tekenen en hoe meer mensen dat doen, hoe groter het effect.

School met de Bijbel schrijft een  brief aan de minister – De kinderen van de school hebben een brief geschreven aan minister Harbers. Zij hebben daarbij een videoboodschap gedaan, waarin zij aangeven echt niet zonder de veerpont te kunnen. Het filmpje is te vinden via het nieuwsbericht op www.laatonsnietzwemmen.nl  en via https://twitter.com/schoolnta.

Kamervragen gesteld – Het CDA en PvdA hebben in de Tweede Kamer vragen gesteld over de wens van Rijkswaterstaat om de veerpont De Aa uit de vaart te halen. Minister Harbers heeft daarop geantwoord maar dat was zeer onbevredigend en daarover zijn weer aanvullende vragen gesteld. De landelijke fietsbond, de wandelbond, de provincie en de gemeente hebben ook hun zorg bij de minister uitgesproken. De minister geeft aan nog geen besluit genomen te hebben.

2 reacties to “Laatste nieuws actiecomite

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *