Welke onveiligheid

Dit bericht verscheen van de schipper van de pont. Als veiligheid zo’n issue is voor Rijkswaterstaat, waar is dit dan op gebaseerd? Deze mensen werken keihard om mensen in de regio een veilige oversteek te bieden.

Grote dank voor deze schipper die goed werk doet, en ons al jarenlang helpt om snel en veilig naar de overkant van het kanaal te komen.

Één reactie to “Welke onveiligheid

  • Het argument veiligheid lijkt, met het oog op de locatie van de pont, geen valide argument. Uit de ‘Monitor nautische veiligheid binnenwateren 2009-2018’ een rapport van rijkswaterstaat (https://puc.overheid.nl/rijkswaterstaat/doc/PUC_625001_31/1/), blijkt dat de significant ongevallen in de Corridor Amsterdam – Rijn niet op het deel bij Breukelen plaatsvinden. Het gebied staat dan ook niet gemarkeerd als risico gebied. Ook de data van incidenten waarbij 2 varende schepen betrokken zijn (varend schip-schip, fig 38), laat geen toename zien van incidenten, eerder een lichte daling.
    Nergens lijken dus ‘red flags’ te zijn dat acuut ingrijpen vanwege dreigende onveiligheid rechtvaardigt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *